Tandheelkundige zorg

Tandheelkundige zorg

Tandheelkundige zorg krijgt weinig aandacht. In samenwerking met het VDT is een prachtig project ontstaan, dat tegenwoordig geheel onafhankelijk opereert onder de naam Dutch Dental Care (DDC).

Wat houdt dit project in?

Twee maal per jaar gaan diverse teams bestaande uit tandartsen, assistentes, mondhygiënisten en ondersteuning, meestal 12 tot 14 mensen, naar scholen. Daar wordt gratis het gebit van de leerlingen gecontroleerd en indien nodig behandeld. Van de mondhygiënisten krijgen de leerlingen poetsinstructie en tandenborstels. Er wordt voorlichting gegeven, waarbij ook leerkrachten betrokken worden. Ook omwonenden krijgen onze gratis hulp. Na een dergelijk kamp zijn er circa 900 patiënten gecontroleerd cq behandeld.

Op het terrein van het VDT is ruimte gemaakt om een kleine tandheelkundige kliniek op te zetten. In 2008 is de kliniek verbouwd en heringericht. DDC bepaald het beleid en draagt de verantwoording in uitvoerend en financieel opzicht, waaronder bezetting en bevoorrading van de kliniek.

Door tandartsen die gewend zijn om patiënten met een verstandelijke beperking te behandelen, een speciaal programma opgezet.

Het VDT faciliteert daar waar mogelijk het DDC.

Meld u aan voor de VDT nieuwsbrief!